Mini intervju s predsednikom TK Grosuplje

Na vroč avgustovski dan smo se, medtem ko je potekal drugi poletni teniški tabor za otroke v Teniškem klubu Grosuplje, na kavo in mini intervju usedli s predsednikom Teniškega kluba Grosuplje, g. Ludvikom Kovačičem. V letošnji pomladi mu je bil, na 32. občnem zboru Teniškega kluba Grosuplje, namreč zaupan nov mandat predsednika kluba.

Že na prvi pogled iz njega veje izkušenost, hkrati pa sogovornika očara z mladostnimi iskricami v očeh.

G. Ludvik, kdaj ste se prvič srečali s tenisom in koliko časa se z njim že ukvarjate?

Prvič sem se s tenisom srečal v Kanadi, kjer sem živel 12 let. Opazoval sem igralce, ki so me navduševali in v kraju kjer sem živel niso bila taka igrišča kot tukaj, peščena ali na travi, temveč asfaltna. Tenis kakršnega sem tam igral ni mel nobene podlage z znanjem, zgolj entuziazem. No, to je bil moj začetek. Malce bolj resno pa sem se tenisa lotil leta 1985, ko se je v Grosupljem tudi odprl Teniški klub, kamor sem se vrnil iz tujine.

Zaradi želje po ukvarjanju s športom sem si tako izbral tenis, predvsem ker je individualen šport in ni potrebe po velike timu igralcev. Pričel sem torej kot začetnik in prvih deset let smo igrali zgolj na odprtih igriščih, poleti. Leta 1994 pa smo postavili tudi balon v Teniškem klubu Grosuplje in takrat sem se začel s tenisom veliko več ukvarjati, več kot bi si kdaj mislil, in moje navdušenje je ostalo do danes.

Ali ste s svojim igranjem navdušili tudi kakšne družinske člane?

Ja, navdušil sem vse tri sinove, ki so obiskovali tudi tečaje in tenis v mladosti radi igrali, no nato kasneje pa jih je navdušenje žal minilo. Sedaj pa malce računam na vnuka prvošolčka, da bi nanj prenesel navdušenje. Bomo videli ali ga bo tenis potegnil vase. (»nasmeh«)

Kako se počutite letos, ko ste bili znova izvoljeni za predsednika Teniškega kluba Grosuplje?

Počutje oziroma občutki so taki kot so bili. Želim si samo to, da bi pri tenisu v Grosuplju ohranilo to kar je vpeljanega in da bi se ta trend nadaljeval, pri čemer moramo misliti tudi na mlajšo generacijo. Bistvo je namreč to, da tisti, ki sprejme nadaljevanje te funkcije, kot moj naslednik, da ima v ozadju dovolj ne samo volje in delavnosti, temveč tudi rutine, da se stvari ne bi poslabšale temveč kvečjemu izboljšale. Razmišljati je namreč potrebno, da se to prenese na mlajšo generacijo.

Imate v mislih kakšno dolgoročno vizijo za Teniški klub Grosuplje?

Predvsem nenehno posodabljanje infrastrukture, vlaganje v investicije, širjenje kluba, da se izboljšajo kapacitete ter da se izboljša varnost. Pogoji kakršne imamo sedaj so dokaj v redu, ni pa nikoli rečeno, da ne bi moglo biti še boljše. Želimo si še bolj privabljati ljudi k nam in da imajo ljudje koristi od tega.

Kateri so bili največji izzivi s katerimi ste se srečali v tem času odkar ste predsednik Teniškega kluba Grosuplje?

Največji izziv je bila investicija tega objekta (opomba: »prostori kluba s kavarno za člane«), ker so bile likvidnostne težave in pridobivanje sredstev. Takrat se je še dalo dobiti sponzorje, danes je to recimo veliko težje.

Imate kakšen nasvet za mlade tenisače?

Za mlade tenisače je zelo pomembno kdo je nosilec in vodja teh tenisačov in teniške šole, kakršno na primer mi tukaj imamo. Zelo veliko je odvisno od sposobnosti osebe, ki to vodi, njegovega znanja, potrpežljivosti. Otroci so zelo dojemljivi in zelo radi prihajajo, je pa seveda predpogoj, da se oni tukaj dobro počutijo, da so skoraj malo raje tukaj kot doma (»nasmeh«). Iz teh mladih tenisačov pa se po navadi odkrije kakšen talent in bilo bi zelo lepo, da bi ti naši odkriti talenti lahko nadaljevali tudi z višjo stopnjo zahtevnosti, znanja in da bi na koncu dosegli recimo dobre uspehe.

Intervju smo zaključili v prijetnem vzdušju in s pregledom mladih talentov, ki se urijo pod okriljem TK Grosuplje in Tenis šole Marko Škrjanc ter že dosegajo vidne domače in mednarodne uspehe.

Več informacij o talentih pa lahko poiščete na Facebook strani TK Grosuplje – tenis šola Marko Škrjanc.

Intervju izvedla: Maja Gal-Varga

(Vargal – Butična agencija za marketing ter svetovalka za marketing TK Grosuplje – Tenis šola Marko Škrjanc)