Marko Škrjanc
Marko ŠkrjancGlavni trener

Marko je lastnik in ustanovitelj Tenis šole Marko Škrjanc. Po izobrazbi je dipl. ing. strojništva, trenutno pa je tudi tik pred magisterijem ekonomije, ki pa nikoli ni delal v svojem poklicu, temveč se že skoraj 20 let posveča vzgoji mladih teniških igralcev. Njegova Tenis šola bo v naslednjem letu obeležila že 20. obletnico delovanja.

S tenisom se je prvič srečal pri 10-ih letih in vse odtlej ga strast do tega športa ni zapustila. Tekmovati je začel pri 15-ih letih in dosegel tudi kar nekaj uspehov – mladinski reprezentant pri 18-ih letih, 3. mesto na državnem članskem prvenstvu, trikratni ekipni državni prvak. Trenutno je tudi veteranski državni prvak, sodeloval pa je tudi že z veliko igralci, ki so bili oz. so v državni reprezentanci v različnih kategorijah. Sodeloval pa je tudi z eno izmed najbolj perspektivnih mladinskih igralk Avstrije. Med študijem strojništva je začel z usposabljanjem za trenerja tenisa in opravljanjem licenc. Biti v koraku s trendi izobraževanja na tem področju se mu zdi ključnega pomena, zato se ves čas dodatno izpopolnjuje, da lahko svojim varovancem prenese kar se da veliko znanja.

Verjame v trdo delo, kateremu potem tudi rezultati ne morejo uiti – tako pri varovancih kot pri njegovem trenerskem delu. Vztrajnost, delavnost, trud in nenehno stremljenje k napredku odlikujejo njegovo šolo že skoraj dvajset let.

Sam pravi, da so bili začetki Tenis šole skromni, vendar sta mešanica vztrajnosti in dobrega dela, kateremu je posvečen s srcem, recept za rast in razvoj. Danes o tem pričajo močne skupine otrok, ki Tenis šolo Marko Škrjanc obiskujejo in se vedno znova  vračajo.

Marko je poleg dela v svoji Tenis šoli aktiven tudi v Teniškemu klubu Grosuplje, kjer je aktiven že od samega začetka, trenutno pa opravlja tudi funkcijo tajnika. Že desetletja se zavzema za razvoj kulture tenisa v občini Grosuplje in za razvoj Teniškega kluba Grosuplje. Njegova vizija je utrditi položaj tenisa in položaj Teniškega kluba v občini Grosuplje, čemur namenja veliko svojega prostega časa in se aktivno udejstvuje v dejavnostih, ki bi doprinesle k skupnemu dobremu – klubu, občini, prebivalcem in skupnosti.

»Vedno je čas za tenis« – slogan Tenis šole Marko Škrjanc in Teniškega kluba Grosuplje, Marku pomeni dve ključni vrednoti – da si moramo kot posamezniki vzeti čas za sebe in rekreacijo ter da je to pri njih omogočeno vse dni v letu.

Njegova želja za prihodnost je enostavna – z nezmanjšano strastjo še naprej vzgajati bodoče generacije teniških igralcev in jim prenesti uporabna znanja, ki ne pridejo prav le pri tenisu temveč na vseh področjih življenja – zdrav življenjski slog, gibanje, osredotočenost, samodisciplina, vztrajnost, sodelovanje in kolegialnost.