Nal Dobnikar
Nal DobnikarPomočnik trenerja

Nal je študent Fakultete za šport, smeri kineziologija. Je strasten športnik, ki poleg igranja tenisa tudi rad teče, igra košarko in odbojko na mivki. Posebno veselje mu predstavljajo tudi knjige in potovanja, ki mu, kot pravi, širijo obzorja in znanja.

S tenisom se je prvič srečal pri 11-ih letih med počitnikovanjem na Hrvaškem, kjer se je naučil osnovnih udarcev. V tistem obdobju je treniral rokomet, kasneje tudi košarko, pri 14-ih letih pa se je tenisu posvetil v celoti. Le-ta je postal njegova strast in način življenja.

Za tenis pravi, da je individualen šport, pri katerem se naučiš spopadati s težavami, se učiš nadzorovati čustva, kritičnega in učinkovitega razmišljanja v stresnih situacijah ter vztrajanja in sodelovanja s trenerji. Skozi nadzorovan trenažni proces tenis ponuja vrsto pozitivnih znanj, ki jih igralec lahko prenese v vsakdanje življenje.

Je strokoven, pozitiven, energičen in odgovoren trener, ki je predan svojemu delu z otroci. Otrokom želi prenesti naslednje vodilo: »Če se boš vsak trenutek potrudil po svojih najboljših močeh, si lahko zadovoljen sam s sabo ne glede na rezultat!« Vesel je uspehov svojih varovancev in je nanje ponosen.

Kot bodoči kondicijski trener si želi delati predvsem s perspektivnimi teniškimi igralci in igralkami, ki si želijo uspehov in so zanje pripravljeni trenirati. Dolgoročno želi delati z vrhunskimi mladimi in odraslimi športniki na področju kondicijske priprave ter rehabilitacije po poškodbah, predvsem v tenisu, ki mu je z leti prirasel k srcu in je njegov daleč najpriljubljenejši šport.